mainlogo

Informacije

Priručnik za roditelje/staratelje

Priručnik za roditelje/staratelje

Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo informisati Vas da je Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC), objavio publikaciju pod nazivom „Zaštita i postupanje sa djecom u sukobu sa zakonom, kroz alternativu krivičnom postupku i krivičnoj sankciji: Priručnik za roditelje“. Publikacija je izrađena u okviru UNICEF-ovog projekta „Pravda za svako dijete“ koji se realizuje uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju, Vlade Švicarske i UNICEF-a, a u saradnji sa nadležnim ministarstvima, institucijama i agencijama, kao i organizacijama civilnog društva

Čitaj dalje

Predstavljeni rezultati ISRD3 studije u Tuzli

Predstavljeni rezultati ISRD3 studije u Tuzli

kruglom stolu pod nazivom „Obim i struktura maloljetničkog prestupništva: Rezultati ISRD 3 studije“ koji je održan u Tuzli, prisustvovali su predstavnici javnih ustanova relevantnih za oblast dječije zaštite i predstavnici škola koje su učestvovale u provedenom istraživanju.

Čitaj dalje

PROMOCIJA PRIRUČNIKA ZA RODITELJE/STARATELJE

PROMOCIJA PRIRUČNIKA ZA RODITELJE/STARATELJE

Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC) 17. oktobra 2017. godine u Hotelu „Sarajevo“ u Sarajevu sa početkom u 12:30h će organizirati promociju priručnika za roditelje/staratelje pod nazivom „Zaštita i postupanje sa djecom u sukobu sa zakonom kroz alternativu krivičnom postupku i krivičnoj sankciji“.

Čitaj dalje

Javna tribina - "Socijalizacija i integracija djece u društvenoj zajednici", povodom obilježavanja "Dječije nedjelje"

Javna tribina  - "Socijalizacija i integracija djece u društvenoj zajednici", povodom obilježavanja "Dječije nedjelje"

Povodom obilježavanja "Dječije nedjelje" u Općini Novi Grad Sarajevo 03. oktobra 2017. godine održana je javna tribina na temu "Socijalizacija i integracija djece u društvenoj zajednici". Organizatori ove manifestacije su Odgojni centar Kantona Sarajevo, Savjet sigurnosti Općine Novi Grad i Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC).

Čitaj dalje

Predstavljanje rezultata ISRD3 istraživanja u Istočnom Sarajevu

Predstavljanje rezultata ISRD3 istraživanja u Istočnom Sarajevu

Institut za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci i Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC) predstavili su osnovne rezultate ISRD3 Studije provedene u 49 osnovnih škola u BiH, na uzorku od preko 3.000 ispitane djece.

Čitaj dalje

Pozdrav, Vaš javascript je ugašen ! Za optimalan pregled ove stranice, molimo Vas da omogućite ovu opciju u Vašem pretraživaču.